Σελίδες

23 Ιανουαρίου 2024

Αλληλεγγύη στους 3 διωκόμενους αντιφασίστες από την Καλαμάτα.

Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2020 κι ενώ είχαν περάσει περίπου εννέα μήνες από το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19, επικρατούσε στον Ελλαδικό χώρο και όχι μόνο ένα καθεστώς τρομολαγνείας με επιβολή καραντίνας, επιτήρηση δημοσίων χώρων, απαγόρευση κυκλοφορίας και συναθροίσεων, διαχωρισμούς με βάση την υγεία, υπακοή σε ειδικούς - φερέφωνα των κρατικών μηχανισμών. Σε αυτό το πρωτοφανές σκηνικό βίαιης απόσπασης συναίνεσης υπό το φάσμα του φόβου του θανάτου, ήρθαν να προστεθούν οι απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων για την εξέγερση του Νοέμβρη και για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σε μια προσπάθεια από την πλευρά του κράτους να μπει και η μνήμη και ο αγώνας σε καραντίνα.



Σε όσες και όσους αψήφησαν τις απαγορεύσεις η κυβέρνηση απάντησε με εκδικητικό όργιο καταστολής σε συντρόφισσες και συντρόφους σε όλη την Ελλάδα, από την Ξάνθη, τα Γιάννενα μέχρι το Ρέθυμνο, όπως και στην Αθήνα και αλλού. Ενδεικτικά αναφέρουμε την υπόθεση συντρόφων που κόλλησαν COVID κατά την αναίτια κράτηση τους στο Α.Τ. Αμπελοκήπων, ενώ κρατούνταν εκεί με πρόσχημα την προστασία της κοινωνίας από διάδοση ασθενειών!

Ειδικότερα στην Καλαμάτα, στις 6 Δεκέμβρη 2020, ανήμερα της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τρία μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας, συλλαμβάνονται κι οδηγούνται βίαια από δεκάδες αστυνομικούς της ασφάλειας και των ΟΠΚΕ στο τοπικό Α.Τ. Κατηγορούνται για παραβίαση των μέτρων που είχαν τεθεί για την «πρόληψη ασθενειών» και απείθεια για συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, η οπoία εν τέλει δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Στις 24 Γενάρη 2024, οι τρεις αντιφασίστες δικάζονται με ένα κατηγορητήριο – τραγέλαφο, περί "διάδοσης μολυσματικών ασθενειών" που μπορεί να επιφέρει μέχρι και τη φυλάκισή τους. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα πολιτική δίωξη τιμώρησης του φρονήματος και σωφρονιστικού παραδειγματισμού, σε μια εποχή που έρχεται η τρίτη κατά σειρά τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα από την ακροδεξιά - νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, η οποία συνοδεύεται από αντιδραστικές τροποποιήσεις του κώδικα ποινικής δικονομίας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους τρεις διωκόμενους αντιφασίστες από την Καλαμάτα.  

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ