Σελίδες

10 Μαρτίου 2024

Τιμή για πάντα στον αναρχικό αγωνιστή Λάμπρο Φούντα

Ανάρτηση πανό στη Δημοτική βιλιοθήκη Αγρινίου.

 

Στις 10 Μάρτη 2010, ύστερα από συμπλοκή με μπάτσους στη Δάφνη, κατα τη διάρκεια προπαρασκευαστικής δράσης της οργάνωσης επαναστατικός αγώνας, πέφτει νεκρός ο αναρχικός αγωνιστής Λάμπρος Φούντας. 

Ο Λάμπρος Φούντας κατέδειξε με τη ζωή και τη δράση του το ενιαίο της αντικρατικής – αντικαπιταλιστικής πάλης και των κινηματικών διαδικασιών, τόσο με τη μορφή των μαζικών κοινωνικών – ταξικών αγώνων όσο και με τη μορφή της ένοπλης προπαγάνδας και της ανταρτικής δράσης. 

Ο Επαναστατικός Αγώνας, έθεσε και συνεχίζει να θέτει το ζήτημα της αναγκαιότητας της ένοπλης πάλης, ενάντια στο εκμεταλλευτικό - καταπιεστικό σύστημα της αστικής δημοκρατίας, εμπλουτίζοντάς το με αναρχικά προτάγματα, βγαλμένα από την καρδιά του κοινωνικού - ταξικού κινήματος. Μιλάει για την ανάγκη δημιουργίας των υποκειμενικών συνθηκών για την κοινωνική επανάσταση, που αποτελεί τη μόνη διεξοδική λύση στο κοινωνικό ζήτημα. 

Ως συνεχιστής της μακράς αναρχικής επαναστατικής παράδοσης, ο Λάμπρος Φούντας, με το όπλο στο χέρι, έδωσε τη ζωή του στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση. Είναι πάντα παρών στους αγώνες των ανθρώπων της αντίστασης, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης. 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ